Österöö Fårfarm

Välkommen till gårdsbutiken mitt i bokskogen

Sommarlov, semester eller bara en stund ledigt- kom till oss och upplev massor av härliga saker. Lammsafari, härlig natur, ett spännande café , mysiga gårdsbutiker och kramgoa lamm och mycket mer.
Kom å´ åk vår lammsafari. Vi ger oss ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för stora och små, gamla och unga. Turen tar ungefär 1 timme.
www.ostroofarfarm.com

Wapnö Gård

Guidad visning av gården dagligen kl. 13:30 Vi ser på mjölkningen, mejeri,besöker BB - avdelningen där kalvarna föds och berättar om allt som händer på gården. Biljetter löses i Gårdssaluhallen där vi också avslutar visningen med provsmakning av Wapnö produkter.I restaurangen kan du beställa Gourmet AlleMansRätter eller en härlig Wapnövåffla. Det vi serverar i restaurangen kan du köpa i saluhallen som är full med fantastiska gårdsprodukter. För barnen finns här minitraktorer, halmborg och möjlighet att provsitta en riktig traktor.
www.wapno.se

Gekås

Gekås Ullared är mer än ett varuhus. Vi är Sveriges största utflyktsmål och ett härligt shoppingparadis för alla som gillar att handla fyndsmart!

Här hittar du allt till hemmet som får plats i en bil och varje år kommer över fyra och en halv miljoner människor hit för att uppleva & skapa shoppinghistoria.

Välkommen du också!
www.gekas.se

Grimeton

Besök världsarvet
Radiostationen och besökscentrum är öppet dagligen under sommarmånaderna, och har då visningar på svenska och engelska. Under resten av året är anläggningen öppen vid speciella tillfällen och för förbokade grupper.
Världsarvet Grimeton Radiostation – kommunikation innan mobiltelefoni och smartphone
Beläget i Varbergs kommun, Halland, bara en timme från Göteborg och en halvtimme från Sveriges mesta besöksmål Gekås Ullared, ligger ett utflyktsmål som skiljer sig från allt annat i världen. Härifrån sändes de första trådlösa signalerna till Amerika med hjälp av morsealfabetet och Ernst Alexandersons teknik för trådlös telegrafi. Den välbevarade radiostationen är inte ett museum i vanlig bemärkelse eftersom tekniken för långvåg från 1920-talet fortfarande är i drift. Detta, och den stora betydelse radiostationen haft för miljoner människor, gav radiostationen status av världsarv på UNESCO:s världsarvslista 2004. Under hela året pågår publika aktiviteter och event för barn och vuxna.
www.grimetonradio.se

Varbergs fästning

Varbergs fästning har medeltida anor
och binder samman dansk och svensk historia.
Det oslagbara läget vid det salta blå Västerhavet gör
fästningen till ett mycket populärt besöksmål!

www.hkm.varberg.sea

Äventyrslandet

På Halmstad äventyrsland finner ni Karusellparken, Vattenlandet och Dinosaurieparken.
www.aventyrslandet.se